# Sites of Learning

Teaching and Learning Spaces in and outside the Classroom



13th Annual Toronto German Studies Symposium

# Program

# Thursday, April 22nd

#### <u>9am - 9:30am</u>

**-Opening Remarks** by **Prof. Stefan Soldovieri**, Chair of the Department of Germanic Languages and Literatures and **Prof. Susan McCahan**, Vice-Provost, Academic Programs and Vice-Provost, Innovations in Undergraduate Education

#### 9:30am - 10:30am

-Indigenous Knowledge and Perspectives in Post-Secondary Classrooms by Cat Criger, Cayugan from the Haudenosaunee Confederacy

### <u> 10:30am - 11:45am</u>

-Incorporating Indigenous Content into the Language Curriculum, Workshop by Nicola Townend, B.Ed., MA, UTS

15 Minutes Break

### <u>12:00pm - 1:00pm</u>

-Emotions: The Invisible Teacher, by Dwayne Brown, OCT, M.Ed., PhD York University

30 Minutes Lunch Break

#### <u>1:30pm - 2:30pm</u>

-Cellphilm Production in the Classroom and Community: Re-focusing Everyday Media Production for Teaching, Learning, and Speaking Back, Workshop by Casey Burkholder, Assistant Professor, University of New Brunswick

### 2:30pm - 3:30pm

-Utilizing Immersive Technology to Explore Culture, Language and Identity, Workshop by Paul Alexander, PhD, Department of Curriculum, Teaching, and Learning, Ontario Institute for Studies in Education

### 3:30pm - 4:30pm

**-Mindfulness as Education in Higher Ed Classrooms,** by **Shelley Murphy,** *PhD, Department of Curriculum,* Teaching, and Learning, Ontario Institute for Studies in Education

## 13th Annual Toronto German Studies Symposium

# Program

# Friday, April 23rd

9am - 10:15am

-Erzählstunde mit Katharina Ritter, Geschichtenerzählerin

15 Minutes Break

10:30am - 11:15am

-Theater as Classroom and Classroom as Theater: Taking on New Identities in the German Language Classroom, by Lisa Parkes, *PhD, Senior Lecturer, Director of German Language Program, Harvard University* 

#### 15 Minutes Break

11:30am - 12:30pm

-Identity, language learning, and open technology: Global Storybooks in Germany, by Prof. Bonny Norton, FRSC, University of Britisch Columbia

#### 30 Minutes Lunch Break

<u>1:00pm - 1:30pm</u>

-Viewing of Cellphilms, with Casey Burkholder, Assistant Professor, University of New Brunswick

1:30pm - 2:30pm

-Critical Environmental Thinking in Beginning German Classes, by Kiley M. Kost, PhD, Visiting Assistant Professor, Carleton College

<u>2:30pm - 3:30pm</u>

-Competing Goods? Social Justice & Cultures of Environmentalism in the Classroom, by Joela Jacobs, PhD, Assistant Professor, University of Arizona

15 Minutes Break

<u>3:45pm - 5:00pm</u>

-Feedback Strategies: Engaging Students in Dialogue On-campus and Remotely, Workshop by Carolyn Samuel, PhD, Senior Academic Associate, Teaching and Learning Services, McGill University, and Eva Dobler, MA, Teaching and Learning Consultant, Teaching and Learning Services, McGill University

**Closing Remarks** 

13th Annual Toronto German Studies Symposium